SSAB

RTK-Palvelun yksilöity ylläpitosiivous huolehtii SSAB:n tehdasympäristöjen siisteydestä

SSAB:n toimipiste

Ammattitaitoisella siivouspalvelullaan RTK-Palvelu kohentaa SSAB:n terästehtaiden viihtyvyyttä ja vaalii niiden työturvallisuutta. SSAB arvostaa RTK-Palvelun aktiivisuutta luottaen tämän apuun yllättävissäkin tilanteissa.

SSAB on maailmanlaajuisesti toimiva teräsyhtiö ja RTK-Palvelun valtakunnallinen asiakkuus. RTK-Palvelun vastuulla on toistakymmentä Suomessa sijaitsevaa SSAB:n kohdetta.

Suomen suurin SSAB:n tehdas sijaitsee Raahessa, joka on myös yksi Pohjoismaiden suurimmista terästehtaista. RTK-Palvelu huolehtii 500-hehtaarisen tehdasalueen kiinteistöjen ylläpitosiivouksesta ohjaamoissa, toimistoissa ja yleisissä tiloissa. Tehtaan vilkas arki vaatii työntekijöiltään paljon.

– Tehtaassa liikkuu työkoneita, minkä lisäksi on meteliä, kuumuutta ja pimeitä nurkkia. Myös lika on erilaista tehdasalueella kuin sen ulkopuolella. RTK-Palvelu on sopeutunut hienosti tähän vaativaan työympäristöön, kertoo SSAB:n alueisännöitsijä Taina Kallio.

Tehdasalueella työskennellessä tärkeintä on huolehtia työturvallisuudesta. Yleiset ja osastokohtaiset turvallisuuskoulutukset sekä työturvallisuuskortti ovat edellytyksenä jokaiselle tehdasalueella työskentelevälle. RTK-Palvelu osallistuu aktiivisesti tehtaan työturvallisuuden ylläpitämiseen ja kehittämiseen huolehtimalla tehdasalueen kiinteistöjen siisteydestä.

– Me RTK-Palvelun edustajat tuemme omalla toiminnallamme Raahen tehtaan aktiivista työturvallisuuden havainnointikulttuuria. Teimme esimerkiksi kaikki riskikartoitukset heti toimintamme alkuvaiheessa, sanoo RTK-Palvelun yksikönpäällikkö Teppo Aalto.

RTK-Palvelun vahvuuksina luotettavuus ja organisointikyky

RTK-Palvelu ja SSAB ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 2017 alkaen. Yritykset toteuttavat tehtaalla viikoittain yhteisiä laatu- ja turvallisuuskierroksia. Yhteistyö sujuu välittömällä palautteella ja toiminnalla.

– RTK-Palvelun vahvuus on toiminnan organisoiminen. He ovat hyvin saaneet työt sujumaan ja löytäneet tehtaaseen sopivan henkilöstön, SSAB:n kiinteistöpäällikkö Sauli Kallio sanoo.

SSAB pitää RTK-Palvelua hinta-laatusuhteeltaan kilpailukykyisenä. Aktiivisuus ja luotettavuus ovat Taina Kallion mukaan RTK-Palvelun parhaita ominaisuuksia:

– Vaikka tehdasympäristössä tulee muutoksia viikoittain, voimme aina luottaa RTK-Palvelun tekevän työnsä ja hallitsevan yllättävimmätkin tilanteet.