Palvelupäällikkö Tanja Putaansuu

Asiakkaan tyytyväisyys on palkitsevaa

RTK-Palvelun palvelupäällikkö Tanja Putaansuu vastaa työssään SSAB:n tehtaan siisteydestä ja siivoustyön toimivuudesta. Pohjoismaiden suurimpiin terästehtaisiin kuuluva SSAB on työympäristönä vaativa, mutta palkitseva.

Putaansuun työpäivät kuluvat vilkkaissa merkeissä ympäri tehdasta. Hän on vastuussa siitä, että siivoustyön arki sujuu moitteettomasti. Päivittäiset työtehtävät koostuvat aina työvuorolistojen suunnittelusta tavaran tilauksiin ja perehdytyksiin asti.

– Työtehtäväni on huolehtia, että arki pyörii normaalisti. Olen tässä toimipisteessä ainoa toimihenkilö esimiesroolissa ja palveluohjaajat hoitavat käytännön työn ja opastuksen kentällä. Käyn toki paljon myös kentällä, muun muassa laatukierroksilla asiakkaan kanssa. Sen lisäksi teen omavalvontaa ja osallistun ylimääräisiin siivouksiin, joita tehtaassa tehdään, Putaansuu kertoo.

Työympäristö vaatii tarkkaavaisuutta

Putaansuu tuntee tehtaan kuin omat taskunsa, sillä hän on työskennellyt siellä yli viidentoista vuoden ajan. Vuosien aikana kertynyt osaaminen helpottaa työssä, jossa on koko ajan oltava kartalla tapahtumista.

– Tilanne muuttuu työpäivien aikana koko ajan. Tässä työssä täytyy omata kärsivällisyyttä ja hahmottaa kokonaisuuksia. Välillä pitää myös itse tarttua mopin varteen, Putaansuu sanoo.
Palkitsevinta työssä on Putaansuun mukaan se, että asiakas on tyytyväinen. Hän kokee, että yhteistyö asiakkaan kanssa on sujuvaa ja arki rullaa mukavasti. Toimintaympäristönä tehdas tuo mukanaan omat haasteensa, sillä tehtaan siivouksessa on huomioitava poikkeukselliset olosuhteet, esimerkiksi kuumuus ja liikkuvat työkoneet. Putaansuu on myös vastuussa yli kolmenkymmenen työntekijän koulutuksista, osastokohtaisesta perehdytyksestä ja työturvallisuudesta sekä niiden seurannasta.

RTK-Palvelu tarjoaa useita uramahdollisuuksia

Vuosien varrella työn ohessa Putaansuu on suorittanut useita eri esimieskoulutuksia ja -valmennuksia. RTK-Palvelulla koulutus on jatkuvaa ja sitä on tarjolla kaikille halukkaille työnkuvasta riippumatta.

– RTK:lla on hyvät mahdollisuudet kouluttautumiseen. Nyt meiltä lähti taas muutama suorittamaan oppisopimuskoulutusta töiden ohessa, Putaansuu kertoo.

Työnantajaansa RTK-Palveluun Putaansuu on tyytyväinen. Tarvittaessa apua saa kinkkisissä tilanteissa ja asiat ovat muutenkin mallillaan. Alaa harkitseville Putaansuu lähettää terveisiä.

– Tässä työssä saa liikkua ja yksikään päivä ei ole samanlainen. RTK:lla on myös hyvät etenemismahdollisuudet.