”Tässä ovat Suomen sankarit” – RTK-laiset mediassa

Elämme parhaillaan poikkeuksellisia aikoja, ja koronaviruspandemia vaikuttaa meistä monen arkeen. Useat työntekijät ovat siirtyneet työskentelemään kotikonttorilta käsin, mutta on myös heitä, jotka jatkavat työskentelyä kentällä. Muun muassa RTK-Palvelun siivoojat tekevät töitään tavalliseen tapaan, omalta osaltaan ehkäistäkseen koronaviruksen leviämistä ja turvatakseen suomalaisten elämää.

Yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisen tärkeät tehtävät ovat olleet viime aikoina esillä myös mediassa. Toimialalla vallitsevista tunnelmista ja omasta arjestaan poikkeustilan keskellä ovat kertoneet myös RTK-laiset Eveli Trussov ja Suvi Ounamo.

Ammatin arvostus on noussut

Siivoustyön arvostuksen lisääntyminen näkyy paitsi median palstoilla myös ihmisiltä saadussa palautteessa:

– Ihmiset ovat kiittäneet siivoustyöstä viime päivinä huomattavasti enemmän kuin yleensä. Ammatin arvostus on noussut, Trussov kertoo Helsingin Sanomien (22.3.2020) haastattelussa.

Toivomme, että pääsemme mahdollisimman pian palaamaan takaisin tuiki tavalliseen arkeen. Siihen asti teemme kuitenkin parhaamme, jotta ihmiset voivat turvallisin mielin olla ja liikkua ylläpitämissämme tiloissa.

 

Lue jutut kokonaisuudessaan Helsingin Sanomien verkossa

Tässä ovat Suomen sankarit: Neljä kriittisen tärkeää työtä tekevää ihmistä kertoo elämästä koronaviruksen aikaan

Desinfiointiaineiden kulutus on ”suorastaan räjähtänyt” – Erityisvarustellut siivoojat huolehtivat nyt suomalaisten turvallisuudesta (vain tilaajille)