Rami Sainiosta RTK-Palvelun kaupallinen johtaja

Tradenomi (B.B.A.) Rami Sainio (48) on valittu RTK-Palvelun kaupalliseksi johtajaksi. Sainio astuu tehtäväänsä vuoden 2022 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana. Tehtävä on RTK-Palvelussa uusi.

Kaupallisen johtajan toimenkuvan perustamisella halutaan vauhdittaa hyvinvoivan yhtiön kaupallista menestystä tulevaisuudessa. RTK-Palvelun toimitusjohtaja Samuli Eskola tietää, että Sainio on aiempien kaupallisten näyttöjensä sekä henkilöominaisuuksiensa pohjalta juuri oikea ihminen tähän tehtävään.

Kaupallisen johtajan aloitus ajoittuu yrityksen 50-vuotisjuhlavuodelle – RTK-Palvelun ensimmäisten 50-vuoden tarina on ollut jo tähänkin asti upea, ja nyt Ramin johdolla tulemme ottamaan ison kaupallisen askeleen eteenpäin ja vahvistamme kaupallista otettamme yhtenä maan parhaimmista monialayrityksistä, Eskola sanoo.

– Panostamme koko henkilöstömme voimalla erityisesti asiakaskokemukseen ja olemme siis jatkossakin tiimiemme kanssa erittäin lähellä asiakkaitamme ja parannamme heidän arkeaan monella eri tavalla.

Sainio on tehnyt yli 25 vuoden työuran kaupallisten johtotehtävien parissa. Hän on työskennellyt muun muassa johtajana Satatuote Oy:ssä vastuualueenaan liiketoiminnan kehittäminen sekä asiakasprosessi, Satatuote Oy:n myyntijohtajana, Westpoint Oy:ssä myyntijohtajana, DNA:n liiketoimintapäällikkönä ja Lännen Puhelin Oy:n yritysmyynnin päällikkönä sekä myyntipäällikkönä.

RTK:n palvelutarjonnassa Sainio näkee monia samoja lainalaisuuksia uuden ja entisten työnantajayritysten toimialoissa.

– Asiakaslähtöisyys ja asiakkaan kokemus palveluistamme luovat pohjan kaikelle tekemiselle. Kuluneet yli 25 vuotta asiakasvastuullisissa liiketoiminnan johtotehtävissä ovat opettaneet paljon sekä nopeasta reagoinnista että ennakoimisesta liiketoiminnan johtamisessa asiakaslähtöisesti. Samat asiat korostuvat myös RTK:lla, kun palvelemme yritysten tarpeita kokonaisvaltaisesti, hän kertoo.

– RTK-Palvelussa on tehty 50 vuotta hyvää sekä johdonmukaisesti kehittyvää liiketoimintaa ja on erittäin mielenkiintoista päästä aktiiviseksi osaksi yhtiön seuraavaa 50-vuotistaivalta.

Sainiolla on hyvät meriitit tuloksellisesta kaupallisesta johtamisesta niin kotimaassa kuin Euroopassakin. Esimerkiksi Satatuote Oy:n liikevaihto kasvoi hänen aikanaan yli kaksinkertaiseksi vuosien 2014-2021 aikana.

Omaa johtamistyyliään Sainio kuvailee suoraksi ja ihmisläheiseksi. Hän kokee tärkeäksi ihmisten välisen kanssakäymisen. Tuotteet ja palvelut ovat tärkeitä, mutta vielä tärkeämpää on löytää oikeat ihmiset ja ymmärtää miten tulla toimeen keskenään ja luoda voittoisa toimintaympäristö niin yrityksen sisällä kuin kumppanuussuhteissa.

– Ihmisten johtaminen on taitolaji ja siinä voi kehittyä. Mitä enemmän siitä on kokemusta eri aloilta, sitä paremmaksi siinä tulee. Mutta koskaan siinä ei ole valmis. ”Arjessa tavat ovat tavoitteita tärkeämpiä”.

 

RTK-Palvelu Oy on osa Contineo-konsernia. Contineo-konserniin kuuluvat myös RTK-Henkilöstöpalvelu Oy sekä Rauman Lukko Oy.

 

Rami Sainio

  • Tradenomi (B.B.A.)
  • Syntynyt 1973
  • Perheeseen kuuluu vaimo ja 3 lasta
  • Harrastaa veneilyä, golfia, kuntosalilla käyntiä, avantouintia sekä metsästystä

 

Lisätiedot

  • Rami Sainio, kaupallinen johtaja, RTK-Palvelu Oy, 050 504 3222
  • Samuli Eskola, toimitusjohtaja, RTK-Palvelu Oy, 040 043 6464